Scroll to top

Nutriţie şi proteine

Alexandru Albulescu, dublu campion balcanic, şi de ce preferă Albuş O1

Urmărind evoluţia fitness-ului şi a alimentaţiei sportivilor de performanţă, nu doar în ţară, ci peste tot în lume, am început să caut un producător local de albuşuri pasteurizate. Aşa am descoperit Albuş O1 în anul 2014, perioadă în care în România încă nu era populară folosirea albuşului de ou pasteurizat ca sursă de nutriţie pentru alimentaţia de zi cu zi, ci mai degrabă era un produs comercializat în cofetării/patiserii. M-a atras faptul că este un produs cu multe proteine, fără aditivi sau conservanţi, produs la noi în ţară.

De atunci îl folosesc zilnic în alimentaţia mea deoarece este cea mai biodisponibila sursă de proteină, foarte uşor digerabilă şi bine tolerată de către majoritatea persoanelor, are un conţinut scăzut de grăsimi şi carbohidraţi, fiind de mare ajutor în dietele în care se urmăreşte reducerea procentului de grăsime corporală.

proteine

„Albușul de ou, ideal pentru creşterea masei musculare, este principala mea sursă de proteine”

Proteinele sunt baza

Proteinele sunt macronutrienţi vitali în funcţionarea organismului, fiind de mare ajutor pentru persoanele care îşi doresc să dezvolte şi masa musculară.

Sinteză proteică

În urma unui antrenament intens, sinteza proteică este mărită pentru 24-48 de ore. Ca să putem susţine sinteza proteică avem nevoie de 1,6-2,0 g proteină/kg corp.

Perfect digerabil

Albuşul de ou este cea mai bună sursă de proteină, deoarece conţine un lanţ de aminoacizi complet, este rapid digerabil şi se asimilează 100% datorită procesului de pasteurizare. Fără acest proces, proteina din albuş se absoarbe doar în proporţie de 50% datorită avidinei pe care aceasta o conţine

Absolut sigur

Datorită procesului de pasteurizare nu mai exista nici riscul contaminării cu salmonella, aspect problematic la ouăle crude.

  
Omletă de albuş, bogată în proteine

omletă, în care adaug legume tocate (roşii, ceapă, ardei, ciuperci)
şi uneori suplimentez cu un ou întreg

shake sau îngehaţată, delicioase,
în care combin albuşurile cu
banane, căpşuni, zmeură etc.

Descoperă produsele Albuş O1