
Oat pizza
Puţine lucruri sunt mai universale decât pizza, dar puţine cântăresc aşa de greu nutriţional. Vă propunem o variantă de pizza pe bază de fulgi de ovăz, pentru acele zile în care pofta devine de nerezistat.
Servește: 1 persoană
Timp de pregătire: 30 de minute
Dificultate: nu prea complicat
0
grame
Proteine
0
grame
Grăsimi
0
grame
Carbs
0
kcal
Calorii
Rețetă și poză de Tzuntzy Szabo
Ingrediente
125ml Albuș O1
75g fulgi de ovaz
1 linguriță de ulei de cocos
30g prosciutto cotto
2 linguri bulion
¼ ceapă mărunțită
2-3 ciuperci mărunțite
5 măsline mărunțite
parmesan de caju
sare, oregano, cimbru, boia afumată
Mod de preparare
- Într-un bol vom amesteca următoarele: ovăzul, albușurile și puțină sare
- Compoziția obținută o turnăm într-o tigaie unsă cu puțin ulei de cocos
- Punem capacul și gătim puțin „aluatul” la foc moderat pentru a evita arderea acestuia
- Când vedem că aluatul a devenit mai dens, punem sosul de roșii pregătit în prealabil (sos de roșii, boia, piper, oregano, cimbru, ceapă – nu mai adaugam sare!)
- Punem și restul ingredientelor, iaurt ici colo, și mai lăsăm pe foc mic cu capac câteva minute
- Când vedem că e aproape gata, presărăm după preferință drojdie inactivă sau parmesan de caju
- Oprim focul și lăsăm pizza să stea 2 min. cu capac